muisWaarom is het internet belangrijk

Om te beginnen, bijna iedereen in Nederland heeft op een of andere manier de beschikking over het internet. Dat betekent dat als u een website heeft dat die in principe door iedereen kan worden gezien.

Dat wil dus ook zeggen, iedereen die niet bij u in de buurt leeft. U heeft dus een mogelijkheid om wereldwijd verhaal te kunnen doen over uw bedrijf, zonder dat u iemand van de "buitendienst" erheen hoeft te sturen.

Ten eerste: Uw klanten kunnen weten dat u bestaat. Ten tweede: Uw klanten kunnen weten wat u voor hen kan betekenen.

Waarom hier expliciet het woord "kunnen" wordt gebruikt zult u ontdekken als u verder op de site leest.

Ook kan het internet een rol spelen in de communicatie met uw klant, zo kunt u handleidingen aanbieden (die de klant wellicht al kwijt is), vragen beantwoorden over uw product, zodat u kan besparen op vele telefoontjes waarbij u steeds hetzelfde antwoord zit te geven, garantieafhandelingen stroomlijnen of direct uw producten verkopen. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Kortweg, het internet kan heel veel voor u betekenen. Maar dat betekent ook dat u serieus dingen in overweging moet nemen, en er over moet nadenken. Een website is meer dan een digitaal visitekaartje, maar dat betekent dat bij de bouw/aanschaf er ook meer over moet worden nagedacht.

De vraag is dan ook: Gaat u zelf nadenken of laat u alles bepalen door een verkoopverhaal?